החרמון גדילה לאחר מחזור

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/04/2023 | 12:49 | מאת: אורית

שלום רב ביתי טופלה מגיל 10 בהריון גדילה ובדקפפטיל למשך שנתיים בעקבות חוסר בהורמון גדילה . בגיל 12 הופסק דקפפטיל בגלל גדילה איטית והמשכנו את הטיפול בנורדיטרופין כרגע היא בת 12.9 וקיבלה מחזור והגובה 149סמ . האם היא תפסיק לגדול ? והאם נמשיך לקבל את הנורדיטרופין?

לאחר מחזור גדלים עוד 4-6 סמ מפסיקים טיפול כאשר גיל העצמות 14 וכאשר קצב הגדילה פחות מ 2 סמ לשנה

28/04/2023 | 16:21 | מאת: אורית

תודה רבה על תשובתך .האם ניתן להאט את גיל העצמות כדי שתגבה יותר ? כרגע גיל עצמות 13.6

בגיל עצמות זה האטת התבגרות לא תהיה יעילה. תרופה המיוחדת לעיכוב גיל עצמות בספק

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים