אחוזון גובה 99 לתינוק בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/04/2023 | 22:54 | מאת: אורית

שלום רב, בני בן 4 חודשים, בבדיקת התפתחות בטיפת חלב נמדד גובה 69 ס''מ, משקל 7.560 ק''ג והיקף ראש 43 ס''מ אחוזון גובה 99 במדידה הקודמת אחוזון הגובה עמד על 92 (נמדד בגיל חודש וחצי) אחות טיפת החלב אמרה שמשקל הילד תואם את נתוני הגובה והראש. יש לציין שהגובה שלי 1.71 ס''מ וכן יש לי אח בגובה 1.92 ס''מ. רציתי לדעת מה אומר אחוזון גבוה מהממוצע? האם ישנו סיכון בכך שעקומת הגדילה קפצה?

משתי מדידות לא ניתן להסיק מסקנות צריך להעריך את המצב במדידה הבאה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים