גביהה ילד בן 4, אמא מודאגת.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/04/2023 | 18:49 | מאת: שרון

שלום פרופסור, בני בן 4 שנים וחודשיים.בינתיים נראה שגובהו תקין. אני חוששת כיוון שגובהי הוא 1.65 והאב 1.78. האם יש סיכוי שהילד יגבה מעבר לגבהים שלנו? האם לעובדה שהוא אינו נמוך עכשיו יש חשיבות להמשך? האם יש מה לעשות כדי לעודד גביהה אצלו? אמא מודאגת.

1) לא ברור לי על סמך מה המצאת דאגות. הגובה של שניכם בתחום הממוצע. 2) בכל ילד ישלמדוד משקל וגובה פעם ב 6 חודשים. בכל קופת חולים יש גרף ואם הגובה והמשקל של הילד מתקדמים על אחוזון קבוע. אין שום הצדקה להמציא דאגות

09/04/2023 | 10:19 | מאת: שרון

תודה על התגובה המהירה פרופסור, שאלתי היא האם יש סיכוי שהילד יגיע מעבר לגבהים שלנו? האם זה שגובהו ממוצע עכשיו מעיד על ההמשך? תודה!

אנדוקרינולוג מחשת את תחזית הגובה הסופי לפי הערכת גיל העצמות הנקבע לפי צילום כף היד וגובהו ומשקלו ביום צילום כף היד או סמוך לו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים