התפתחות מוקדמת אצל ילד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/03/2023 | 14:30 | מאת: מיכל

שלום רב, בני בן 8 ו- 11 חודש. כבר לפני כשנתיים פניתי לרופא ילדים לגבי ריח זיעה חריף. נערכו בדיקות הורמונים כלליות שיצאו תקינות. לאחר מספר פניות בנושא התחלנו כעת בירור מורחב. גיל עצמות מתאים לגיל 11. על האשכים החל שיעור. הרופא בבדיקה מצא גם התחלה של שיעור בבית השחי. נשלחנו לטסט ACTH CORTISOL-BLOOD 180 nmol/L 17-OH-PROGESTERONE 1.7 nmol/L TESTOSTERONE- TOTAL 0.27 nmol/L ANDROSTENEDIONE < 1.05 PROLACTIN 5.41 ng/mL DHEA SULPHATE 2.99 mcmol/L CORTISOL-BLOOD 549 nmol/L CORTISOL-BLOOD 648 nmol/L 17-OH-PROGESTERONE 6.8 nmol/L האם צריכה להתקבל גם תוצאה של בדיקה שנקראת ACTH? או שכל הבדיקות הנ"ל הם התוצאות המלאות של הטסט? האם תוצאות הבדיקות תקינות? תודה.

לא כתבת את הזמנים בהם נלקו בדיקות הדם. נהוג לקחת בדיקות לפני מתן ACTH, אחרי 60 דקות ואחרי 90 דקות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים