שתי בדיקות לרמה של קורטיזול בדם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/03/2023 | 21:36 | מאת: נטליה

שלום רב,בני בן 14.9 אושפז בבית החולים לצורך בירור סחרחורות וכאבי ראש.במסגרת בבירור נעשו גם בדיקות אנדוקריניות .תחילה בדיקת קורטיזול בדם לאחר מתן דקסמטזון בלילה קודם.התוצאה הייתה 26.כעבור שבוע נעשתה בדיקה בקהילה ללא מתן דקסמטזון.רמת קורטיזול הייתה 680.האם יש סיבה לדאגה והאם יש צורך לעבור בירור נוסף של רמת קורטיזול?

הבדיקה האמינה יותר היא איסוף שתן 24 שעות לקורטיזול חופשי וקריאטינין. חוזרים עליה פעמיים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים