התבגרות מינית מוקדמת - בת 6.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/03/2023 | 15:34 | מאת: אמא מודאגת

ילדה בת 6.5 נשלחה לבדיקות בעקבות גוש מאחורי פטמה שמאל בלבד שנחשד כהנצת שד. גובה 1.16, אין כלל שיעור בגוף. להלן תוצאות הפרופיל ההורמונלי: אסרטרדיול 356 pmol/L 17OH PROGESTERON - 1.92 TSH 1.927 LH קטן מ 0.17 FSH 1.7 פרולקטין 122.3 פרוגסטרון קטן מ-2 אנדרוסטדיון קטן מ1.05 DHEA SULPHATE 0.77 נקבע לנו צילום כף יד לקביעת גיל עצמות. מה משמעות התוצאות?

האסטראדיול גבוה כמו בתהליך התבגרות. LH ו FSH נמוכים מהצםוי בהתבגרות. במקרה כזה אני מבקש אולטראסאונד של השחלות.

21/03/2023 | 17:56 | מאת: אמא מודאגת

ביצענו היום אולטראסאונד שחלות שיצא תקין: שחלות נקיות רחם אינפנטילי אין זקיקים מובילים אשמח לשמוע מה דעתך לגבי השלב הבא

הברור עדיין לא הסתיים. בדרך כלל מבצעים תבחין גרוי של המערכת כדי לראות האם מתן LHRH מעלה באופן משמעותי ערכי LH ו FSH אם כן מדובר בהתבגרות מוקדמת ממקור מוחי -איזור ההיפותךמוס ואם כן נותנים טיפול המדכא את ההתבגרות המינית ומבצעים MRI של המוח

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים