התפתחות מאוחרת בקרב נער

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/03/2023 | 02:57 | מאת: רונן

היי. אני רונן בן 16 עם התפתחות מאוחרת הייתי אצל רופא שקשור להתפתחות של נערים ומסתבר שאני מתפתח מאוחר יותר.. עוד לא הגיעו לי הסימנים של הגדילה כלכך כמו שיער בית שחי גודל האשכים ובעיקר הגובה. השאלה שלי היא גם אם ההתפתחות יותר מאוחרת מנערים אחרים אני יממש את הפוטנציאל גדילה שלי? ואם יש מחקרים שמוכיחים שסיגריות פוגעות בגדילה.

1) אין בשאלתך שום נתונים המאפשרים לענות. כדי לענות צריך לדעת את הגובה הנוכחיה, הגובה שהיה לפני חצי שנה את גיל העצמות הנוכחי. 2)לשעור אין כל קשר לגדילה 3) אינני עונה על שאלות הקשורות לעישון או לסמים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים