גדילה וגיל עצמות עדכני

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/03/2023 | 11:39 | מאת: שירה

שלום הבת שלי בת 12 מס שנים במעקב גדילה ללא חוסר בהורמון גובה נכון ללפני חודש 142 סמ צילום כף יד מהשבוע האחרון תואם את הגיל הכרונולוגי. בצילומים קודמים גיל העצמות היה נמוך במס חודשים..בשנה האחרונה גבהה כ 10 סמ ובצילום האחרון זה הדביק את הפער. בשבוע שעבר קיבלה ווסת בפעם הראשונה שנמשכה 3 ימים.. הגובה שלי 160 ושל בעלי 179... האם יש מקום למתן טיפול לאור קבלת הווסת ..?או רק להמשיך להיות במעקב

בגיל עצמות 12, בת מגיעה בערך ל92% מהגובה הסופי. לאחר קבלת בדרך כלל בנות נמוכות גדלות 4-6 ס"מ. אנדוקרינולוג ילדים צריך לראות את צילום כף היד ולהעריך את המצב

08/03/2023 | 10:07 | מאת: שירה

הי.. ראה את הצילום והעריך שיש פוטנציאל גדילה של עוד כ 10 סמ..ולכן לא המליץ על מתן טיפול שכן הגובה הסופי מעל 150 האם צריך ללכת להתיעצות נוספת.. לדבריו קצב הגדילה תקין ובשנה האחרונה גבהה כ 10 סמ

אם כל העובדות שכתבת נכונות ומדוייקות לא סביר שיציעו לה טיפול

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים