בקשר לשיעור אצל נער בן כמעט 15

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/03/2023 | 22:12 | מאת: נטשה

שלום יש לי שאלה בנוגע לשיעור אצל בני...בני בן כמעט 15 גובה 166 (מגיל 13 וחצי עד לא מזמן היתה צמיחה מואצת. לאחרונה יש האטה בצמיחה). הקול התחלף, צמח שפם, התחילו ניצנים של שיער על הסנטר. הוא רזה מאוד למרות שאוכל בסדר כנראה שזה גנטי. כאמור, רק עכשיו התחילו ניצנים של שיער בסנטר. בלחיים, חזה, בתי שחי חלק לגמרי. האם זה תקין? לא יודעת אם יש קשר אבל אצלי (אמא) יש מעט מאוד שיער בבתי השחי.לאביו התחיל לצמוח שיער במקומות היעודיים כבג בגיל בגיל 14. תודה

יש שתי מערכות הורמונליות הפועלות בהתבגרות 1) הומוני יותרת הכיליה הגורמים לשעור המיני בבנים ובנות באופן רגיל. אין חשיבות כאשר נמצאים בתהליך ההתבגרות לאופן התקדמות השיעור 2) ההורמון הגברי-טסטוסטרון המופרש מהאשכים בהשפעת ההורמונים מיותרת המוח (LH FSH). עם התקדמות ההתבגרות האשכים גדלים ורמת הטסטוסטרון עולה. קצב הגדילה הולך ועולה בתהליך זה וךאחר שיא הצמיחה לקראת סיום ההתבגרות, קצב הגדילה הולך ויורד. נראה שהבן עבר כבר את שיא הגדילה ועל כן קצב הגדילה יורד. מה שיבהיר את המצב הוא גיל העצמות ורמת הטסטוסטרון

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים