תבחין ACTH - המשך השאלה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/02/2023 | 12:06 | מאת: דיאנה

היי נקודה חשובה נוספת שרציתי לברר - 1. הרופא ששלח את ביתי לתבחין ACTH נתן לי ביד הפניה ואחר כך שלחו לי בפקס פרוטוקול. עכשיו אני רואה שזה הגיע די מטושטש לפי מה שכתוב שם הערכים הבאים ייבדקו בזמן אפס בלבד: DHEAS, Testo, Androstendione, Compounds "S", Prolactin הבעיה היא שהרופא בחופש עד שבוע הבא המזכירה לא ידעה לעזור לי האם כדאי לדחות את התור לבחין או שזה הגיוני לבדוק את הפרמוטרים הנ"ל בזמן אפס בלבד? (17 הידרוקסי פרוגסטרון וקורטיזול מסומן שם לבדוק בזמן אפס, בשלושים ובשישים). ייתכן שחלק מהפרמטרים המצוינים שם רלוונטיים לבנים ולא לבנות. הבנתי מבית חוילם שהם יודעים למה לבדוק מבחינה זו. מעבר לזה - הם אמורים להסתמך על הפרוטוקול של הרופא. אודה לעצתך מאוד מכיון שממתינים לתור לתבחין זמן רב וחבל לי לדחות את זה אם זה בסדר. 2. הפרוטוקול של התבחין LRH הגיע ברור ושם ראיתי ש E2 הוא בזמן אפס בלבד - האם זה הגיוני? תודה גדולה!

1) אינני יכול ואינני רוצה לנחש מה הרופא שלך רצה.אין לי שום רשות חוקית להחליט על פרוטוקול של מטופל שאינני מטפל בו. 2) אם הוא לא אנדוקרינולוג יחד במרפאה, אנדוקרינולוג מאותה מרפאה יכול להכנס לתיק ולבדוק 3) אם הטסט נעשה באשפוז יום של בית חולים, בדרך כלל הרופא שולחלאשפוז יום את הפרוטוקול של הבדיקה וכדאי לשאול אותם על הפרוטוקול. 4) לכל מטופל שלי יש מספר הטלפון הנייד שלי והמייל שלי וזה פוטר כל בעיה. תדאגי שגם לך יהיה קשר טוב עם המטפלים שלך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים