הורמון גדילה גיל עצמות ווסת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/02/2023 | 23:55 | מאת: רוני

הבת שלי בת 10.7 , נתגלתה אצלה התבגרות מוקדמות ובגיל 9 וקצת היא קיבלה מחזור, ניגשנו לאנדוקרינולג שביקש בדיקות דם וצילום כף יד ומצא לנכון שגודל כף היד שלה תואם לגיל 12 ונתן לנו מרשם לזריקות להפסקת המחזור שאותם הא מקבלת כבר 8 חודשים. בשנה האחרונה היא גבהה ב סמ וחצי וגובהה1.43 , ביקשתי מהרופא לדעת אם ניתן להפסיק את הזריקות ולתת לה הורמון גדילה ואמר שהנתונים שלה של גיל העצמות והווסת לא יתאימו לאשר קבלת הורמון גדילה והוא מעריך שגובהה הסופי יהיה 1.55 , אני ובעלי יחסית גבוהים (1.73 ו 1.65).אשמח להבין למה הרופא טוען ככה והאם כן יש אפשרות שתקבל הורמון גדילה על מנת לנצל את מלוא פונטציאל הגובה שלה

אינני בטוח שיש דרך לטפל בה ולא בטוח שניתן להבטיח שתגיע ל 155 אם היא גבהה 1.5 סמ בשנה האחרונה. צריכים לראות את כל נתוני הגדילה שלה מגיל 9 עד היום ואת הבדיקות שעשו לה כדי להחליט.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים