בן 4 נמוך ורזה, האם יש צורך בבירור?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/02/2023 | 12:57 | מאת: אמילי

שלום, אנו חושבים שלבני בן ה4.2 יש בעיית גדילה. הוא נמוך ורזה מרוב חבריו לכיתה ואחיו הגדול נמצא מעל הממוצע בגובה (בן 7, 123 ו23 ק״ג) גובהו 100 ס״מ ומשקלו 13.4 קילו. רופאת הילדים עוקבת ולהלן קצב הגדילה - גיל שנתיים - 87 ס״מ 10 קילו גיל 3 - 94 ס״מ 12 קילו. אשמח לדעת האם כדאי לבצע בדיקות נוספות והאם יש צורך בטיפול. תודה רבה

כדי לקבל תשובה יש לשלוח תאריך לידה מדוייק ןתאריך מדוייק בכל אחת מהמדידות

21/02/2023 | 18:16 | מאת: אמילי

תודה על תשובתך תאריך לידה 13.12.2018 מדידה של גיל שנתיים 19.12.2020 גיל 3 24.1.2022 מדידה אחרונה 17.2.2023 תודה רבה!

מה שצריך לעשות הוא לבקש מהרופא או מהאחות להוציא את גרף המשקל והגובה והייתם יודעים בקלות אם יש בעיה או אין. גובה: 2 המדידות האחרונות הן על אחוזון 25- הוא לא נמוך משקל מגיל שנתיים עד עכשיו משקלו על אחוזון 3. פנו לדיאטנית עם יומן אכילה של 3 ימים והיא תחשב האם יש חוסרים בתזונה הוראות בצוע יומן אכילה: יש לרשום כל אוכל וכל שתיה בדייקנות במשך 3 ימים. על כל מזון ושתיה יש לציין כמות. אם אין אפשרות לשקול, יש לרשום בצורה שתאפשר חישוב. לדוגמא: לחם- ¼ פרוסה, תפוחי אדמה-2 כפות. פרי, כגון תפוח- גדול, בינוני, קטן. סלט-מדידה בכפות. שתיה-מדידה בכלי מדידה או בכוסות (1/2 כוס) וכו'

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים