ממופלזיה בתינוקת בת 4 חודשים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/02/2023 | 17:57 | מאת: אמא מודאגת

תינוקת בת כמעט 4 חודשים, בשבוע האחרון שמנו לב שיש לה מן גוש קשה מתחת לפטמה שזז, ביקרנו את רופאת ילדים שאמרה שזה ממופלזיה וזה נפוץ בתינוקות ואמור לעבור עד גיל שנה. אמרה שנמשיך לעקוב אצלה. השאלה שלי היא כזו, האם הממצא הנל באמת נפוץ? ממה זה קורה? יש משהו שאני יכולה לעשות כדי שזה יעבור? מבחינת תזונה שלי בהנקה שלה? האם הממצא יכול להעיד על משהו מסוכן? האם באמת אין צורך בשלב זה בבדיקות נוספות?

נפוץ- כן סיבה-השפעה חולפת של הורמונים שקבלו מהאם בהריון. פרט לבדיקה תקופתית על ידי רופא הילדים, לא עושים דבר. בדיקות-אם באופן נדיר הממצא גדל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים