התבגרות מינית מוקדמת לילד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/02/2023 | 08:37 | מאת: דן

שלום רב, בני בן 9 וקצת, במעקב בבית חולים עקב התבגרות מינית מוקדמת. תבחין ליותרת הכלייה יצא תקין. בית החולים החליט בגלל שעבר את גיל 9 לתת לו להמשיך ללא התערבות וזה ממש ממש מפריע לו. התחילו לו ניצני שפם, ריח זיעה כבר שנתיים וחצי, פצעי בגרות. גובה 8 סמ בשנה. האם לדעתך יש לשקול טיפול תרופתי כדי להפסיק את זה ושלא יפסיד גם גובה סופי בגדילה שלו?

בית החולים אינו מתערב בטיפול. מי שקובע הוא האנדוקרינולוג שלכם. התבגרות מוקדמת בבן היא התבגרות המתחילה לפני גיל 9 שנים. לא כתבת מתי התחיל ההתבגרות. אתה מערבב בין שתי מערכות 1) ריח זיעה, שעור מיני , שפם ופצעי בגרות אינם התבגרות אלא בעקבות הורמונים של יותרת הכיליה. אם בדיקות ההורמונים של יותרת הכיליה תקינים, אין התערבות בכך ואין תרופה שתדכא זאת 2) התבגרות מינית היא בהשפעת הורמונים של יותרת המוח (LH ו-FSH) האשכים מתחילים לגדול וליצר את ההורמון הזיכרי טסטוסטרון וקצב הגדילה עולה- זו התבגרות מינית. מתן התרופה לעיכוב ההתבגרות מטרתה להאט את התהליך כדי שהמטופל לא יגיע בגיל צעיר לדרגת התבגרות גבוהה יהיה שונה מבני גילו ותהייה לו אי נוחות חברתית. עיכוב ההתבגרות בדרך כלל לא משפר גובה סופי, אלא אם ההתבגרות מהירה מאד וגיל העצמות מתקדם מהר. הסיבה העיקרית בהתבגרות מוקדמת היא פסיכולוגית. אם יש התבגרות מהירהוהאצה גדולה בגדילה אני נוטה להאיט אותה. אתה צריך לדבר עם הרופא שלך על הבעיה הרגשית של הבן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים