שאלה חשובה בענין גובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/02/2023 | 21:45 | מאת: אתי

ערב טוב הבן שלי בן 17.5 והוא בגובה 1.55. בשנתיים האחרונות הוא כמעט ולא גבה. בצילום כף יד גיל העצמות הוא 14-15 האם ניתן לעשות משהו בכל זאת לעודד גובה? אפילו דברים שהם מחוץ לסל או כל דבר אחר שמעודד גביהה. לציין שאחיו הגדולים ממנו גבהו בין גיל 17-18 באופן משמעותי. אודה מאד להתייחסותך

הנתונים שאת מוסרת לא מדוייקים. אני לא יודע מה זה כמעט ולא גבה. כדי לקבל חוות דעת צריך לדעת: מה תאריך הלידה המדוייק ומה מדידות הגובה בשנתיים האחרונות: תאריך מדידה (יום\חודש\שנה) משקל, גובה. צילום כף יד הוא 14 או 15. אין לי שום נתונים על ההתבגרות שלו רק רופא שבודק אותו יכול לדעת. כשמתקרבים לסוף ההתבגרות הגדילה הולכת ויורדת ואין כל יכולת להתערב. רמת טסטוסטרון בדם יכולה לתת מושג על ההתבגרות.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים