זריקת הורמון גדילה לילד שאין לו חוסר בהורמון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/02/2023 | 11:09 | מאת: Tamar

שלום, האם מתן הורמון גדילה יכול להוסיף משהו לילד בן 13.5 עם גובה מתחת לאחוזון 2 שלא סובל מחוסר בהורמון גדילה וגיל עצמות תואם לגילו. האם הורמון גדילה יכול לעזור לו ואם כן כמה ס׳מ בממוצע?

התוספת לגובה הסופי בילד שאין לו חוסר בהורמון גדילה בטיפול מגיל 8 עד 16 היא בממוצע 5-5.5 ס"מ. אין יכול לחשב מה תהיה התוספת. לפעמים יש להוסיף תרופה המעכבת גיל עצמות או המאיטה את ההתבגרות. כי אם ההתבגרות מהירה, תועלת הטיפול קטנה יותר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים