עליה באחוזונים בגיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/02/2023 | 18:26 | מאת: תמי

שלום, הבן שלי בן 13.3 בגובה 1.42 גדל על אחוזון 1 מאז ומתמיד. גיל עצמות תואם לגילו, אין חוסר בהורמון גדילה. עדיין לא התחילו סימני התבגרות .(אמא 1.56 אבא 1.85) האם לפי ניסיונך קורה שילד הגדל על אותו אחוזון ולקראת ההתבגרות עלה באחוזונים? גרים בהולנד ופה לא נהוג לתת הורמון כשאין חוסר. גובה הסופי ששיערו לו 1.62 .. אני באמת מודאגת.

יתכן והתחזית יכולה להיות גם 159. כל חישוב הוא חישוב ממוצע וטווח השגיאה יכול להיות+\- 4 ס"מ

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים