בן 21, מה קרה לי בגדילה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/02/2023 | 17:17 | מאת: ליאור

שלום פרופ' צדיק. אני ליאור בן 21 בגובה 1.64 אני מדוכא בנוגע לגובה שלי כבר כמה זמן. לכן רציתי לראות מה קרה בצעירותי ואיך נראתה עקומת הגדילה שלי. חשכו עיניי, אני חושב שהייתה לי הפרעה בגדילה שלא טופלה עקב חוסר תשומת לב מההורים שלי ומרופאי הילדים בקופת חולים. נבדקתי אצל אנדרוקרינולוג רק בגיל 16 כשאימא שלי שמה לב שבאמת הפסקתי לגבוה, וזה כבר היה מאוחר מדי, עצמות הגדילה שלי נסגרו. לא בדקו לי גיל עצמות בילדותי וגם לא בדיקה הורמונלית. אימא שלי לא הסתכלה על עקומת הגדילה שלי וזו הייתה הטעות. אני מצרף תמונות של עקומת הגדילה שלי מגיל 6 עד הבגרות: https://imgur.com/a/cB5y5JG אשמח לקבל את חוות דעתך, תודה.

07/02/2023 | 17:39 | מאת: ליאור

תמונה מתוקנת: https://i.imgur.com/Dzg1343.jpg

אינני יכול לנחש מה היה בעת גדילתך. מה היה המצב ההורמונלי, איך התקדמו ההתבגרות וגיל העצמות. גם אין תועלת מעשית מניתוח גרף הגדילה.

08/02/2023 | 01:03 | מאת: ליאור

תודה על התגובה. אבל העקומה הזאת לא הגיונית בכלל, לא כך? בגדילה תקינה יש שמירה יחסית על העקומה. הסטייה בגיל 11 ממעל אחוזון חמישים לאחוזון 25, ואז הצניחה הנוספת בגיל 14 ל17 לאחוזון 5 לא תקינה.

אם המצב מציק מאד, כדאי לקבל עזרת פסיכולוג. ההשגים בחיים אינם תלויים בגובה שלך אלא בהשכלה שלך ובטיב הידע והתעודות שלך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים