התבגרות מינית מוקדמת ילדה 6

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/02/2023 | 12:02 | מאת: נימי

היי לבתי בת ה 6.5 יש ריח זיעה כבר כשנה נשלחה לבדיקות ואילו התוצאות: TSH 2.59 FT4 13.7 LH קטן 0.5 FSH 1.7 E2 Low קטן 44 Testoserone Total 0.4 קטן מ Cortisol 8 am 559 DHEA-S 1 Androstemedione 0.42 (בצבע אדום) טרם קיבלתי תשובה לגבי Hydroxyprogesterone- 17 רציתי לדעת אם הבדיקות תקינות ואם אני צריכה לחשוש מהבדיקה שעברה לגבול האדום? ANDROSTENEDIONE

06/02/2023 | 12:17 | מאת: נימי

שכחתי לציין שנשלחה לבדיקות לא רק בגלל ריח זיעה אלא בגלל שנתנה קפיצת גדילה בגובה

את תשובת הבדיקה העיקרית עדיין לא קיבלת. מה גיל העצמות שלה? האם גדילתה עקבית על אחוזון גבוע או שהיא עולה באחוזונים הבדיקה המסומנת באדום היתה מדאיגה אותי אם היא גבוה מהנורמה. אםן היא נמוכה אין בעיה

שכחת לציין גם את גיל העצמות

07/02/2023 | 08:40 | מאת: נימי

גיל העצמאות שהאנדו' כתבה " תואם גיל מלבד אצבע אחת. ( בפיענוח של הרופא שהעלה את התןצאות היה כתוב מתאים לגיל 5 ו9 חודשים) אתמול קיבלתי hydroxyprogesterone17 --- 6.75nmol/l

07/02/2023 | 08:42 | מאת: נימי

היא לא גבוהה. התחילה מעקב בגלל שהייתה קטנה (נשלחו ע"י טיפת חלב) בשנה האחורנה עלתה לאחוזון 30% בגובה עדיין נמוכה יחסית. משקל תקין

תקין

נמוך יחסית? משוים לאחוזון ההורים בודקים אם העליה בגובה עקבית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים