בת 4 מתחת לאחוזון 3

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/02/2023 | 19:18 | מאת: אמא מוטרדת

שלום דר נכבד , בתי, שהיא בת 4 ,נמצאת במעקב של אנדו מאז שנולדה , שכן היא נולדה קטנה לגיל ההיריון , היא מתחת לאחוזון 3 גובה -93 . ( מאז שנולדה רק יורדת באחוזונים מעולם לא עברה את אחוזון 3) .נשלחה בקשה לוועדה אך דחו אותה בגלל שלא עמדה בשתי סטיות תקן לפי הקריטריון של הוועדה. ביקשתי מהרופאה טופס 29 ג׳ אולם היא טוענת שלא תיתן לי אלא רק בגיל 5 או 6. ( טוענת שלא נותנים בגיל 4) . בוצעה בדיקת קריוטיפ שיצאה תקינה וכן אין לה חוסר של הורמון לפי בדיקה שעשתה בבית חולים נשללה גם תסמונות ראסל סילבר.ביצעתי לפני כשבוע גם בדיקה של צילום כף יד ובבדיקה נראה שגיל העצמות הוא 5 למרות שהילדה בת 4 . האמת שזה הדליק לי נורה אדומה וכן היייתי מעוניינת להתחיל טיפול של הורמון איתה אולם הרופאה לא מעוניינת לתת לי בטענה שלפי הספרות אסור לה לתת לי 29ג בגיל 4. אודה לנקודת מבטך המקצועית.

הכללים למתן הורמון גדילה הרשומים במשרד הבריאות ומחייבים את כל הרופאים ואינם יכולים לעקוף אותם. 1) אם אין חוסר בהורמון גדילה והקומה מתחת לאחוזון 3 מותר להתחיל טיפול בגיל 5 שנים 2) ילדים שנולדו קטנים למשך ההריון מותר לתת להם טיפול בהורמון גדילה רק אם מאז הלידה ועד גיל 4 גדילתם לכל היותר על אחוזון 1

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים