צילום כף יד ילדה בת 7 ו11 חודשים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/01/2023 | 10:20 | מאת: מיכל

ביתי בת ה7 ו11 חודשים נמוכה לגילה (118). התחלנו בהליל בירור ובינציים צלמו את כף ידה השמאלית. מצילום כף היד עולה שגיל העצמות מתאים לגיל 8 ו10 חודשים. התור לרופא אנדוקרינולוג הינו לעוד 3 חודשים. אשמח להתייעץ לבינתיים האם הבדיקה תקינה ומה המשמעות שלה? תודה

זה לא מספיק מידע. חשוב לדעת האם היא גדלה על אחוזון קבוע או עולה באחוזון, האם יש לה עודף משקל (מקדם גיל עצמות) סטיה כזו של גיל עצמות היא עדיין בגבול הנורמה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים