קשר בין סגירת לסתות לחוסר בהורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/01/2023 | 18:33 | מאת: ו.

קראתי שיש קשר בין חוסר הורמון גדילה לבין סגירה של לסתות, האבחון היה לפני שהתחיל לקבל הורמון גדילה וכעת בגיל 12.6 יתחיל לשים קשתיות אבל לצערי לא בדקתי רשיון של משרד בריאות והרופא למד בחו"ל. האם זה מספיק טוב למי שיש חסר הורמון גדילה יכול להיות בעיות או תופעות לוואי עקב שימוש בקשתיות כי מלכתחילה יש בעיות ? אין במשפחה בעיה כזו אבל אולי זה גנטי..

30/01/2023 | 09:44 | מאת: רויטל

היי אשמח אם תוכלי להעלות לכאן לינק למאמר אודותיו את מדברת. לשניים מילדי בעיה בלסת והם אכן גובהים לאט ביחס לאחיהם. אשמח מאוד לקרוא את החומר המדובר. תודה מראש!

בחוסר קשה של הורמון גדילהבדרך כלל בשנתיים הראשונות לחיים הלסת התחתונה יכולה להיות קטנה יותר ואז הדבר הבולט בילדים כאלה שיש להם חוסר בהורמון גדילה הם יורדים באופן בולט באחוזון הגובה והם נמוכים באופן קיצוני ועוד סימניםבולטים נוספים. לא סגירת לסתות גורמת לאבחנה . לא ברור לי איפה קראת דבר כזה

איפה קראת דבר כזה??

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים