הפרשות בגיל 10 שאלה בנושא

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/01/2023 | 12:18 | מאת: אורלי

פרופסור שלום בתי בת 10 וחודשיים יש לה נמיני שדיים ושערוות ערווה ובית שחי ובפעם הראשונה החיל להיות הפרשה שקופה דביקה האם זה מעיד על מחזור מתקרב ? ואם כן מתי בדרך כלל מקבלים מחזור לאחר הפרשה ראשונה?

שיעור אינו קשור להופעת מחזור הוא נובע ממערכת אחרת -הורמוני יותרת הכיליה. הפרשה שקופה אינה סימן וודאי לניבוי מתי יגיע מחזור. בכל ספרי האנדוקרינולוגיה כתוב שאין יכולת לנבא מתי יגיע מחזור הופעת מחזור איה תלויה בגיל. מקובל שלרוב מופיע מחזור כאשר גיל העצמות 12-12.5 /שנים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים