זריקת טסטוסטרון לפני טסט הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/01/2023 | 01:04 | מאת: תמר

שלום, הבן שלי בן 13 מאד נמוך לגילו (1,41) אחרי בקשות רבות קיבלנו אישור לעשות טסט הורמון גדילה למרות הטענות שסיכוי לחוסר נמוך . התבקשנו להזריק לו טסטוסטרון 5 ימים לפני הבדיקה. אני ממש חוששת לתת לו את הזריקה מפני שלפי מה שראיתי בעלון שהתרופה משמשת לעצירת גדילה וקידום התבגרות….. האם זריקה אחת יכולה להשפיע על קידום ההתבגרות/ האטת הגדילה?

לפי הכללים המנחים לאבחנת חוסר בהורמון גדילה. בבנים מגיל 13 ומעלה חייבים לתת זריקת טסטוסטרון לפני טסט להורמון גדילה, אחרת הטסט אינו קביל. הכוונה בעלון שקראת על עצירת גדילה, מכוונת לטיפול קבוע לפעם בחודש לתקופה ארוכה ואין לייחס זאת לזריקה בודדת שחשש זה לא קיים לגביה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים