בדיקת פוטנציאל גובה לבת 14

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/01/2023 | 21:03 | מאת: מנאר דוד

הבת שלי בת 14 וחצי. קיבלה מחזור בגיל 9. צילום כף כד שנעשה לפני חודשיים מראה גיל עצמות 16. גובה שלה 154 ס"מ ( לא זז כבר תקופה) משקל -43 ק"ג. אבא שלה - גובה 195 ס"מ אמא-גובה 160 ס"מ האם יש סיכוי שתגבה? האם יש מה לעשות בעניין?

אם המחזור הופיע בגיל 9 יתכן וקריאת גיל העצמות יותר מתקדמת מגיל עצמות 16. ישלפנות לאנדוקרינולוג ילדים שיבחן את הצילום. בגיל עצמות 16 כמעט לא נותרה גדילה ולא נותנים טיפול בגלל חוסר יעילות של הטיפול.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים