הורמן גדילה - תינוק לאחר לידה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/01/2023 | 19:10 | מאת: אודלי

רציתי לשאול מה זה אומר שכותבים לתינוק בן שבוע הורמון גדילה מעט מוגבר האם זה יכול להסתדר? האם זה יכול להיות קשור לכך שלאמא היה בתחילת ההריון יתר פעילות של בלוטת תריס? ומה ניתן לעשות בכדי לדעת שלתינוק אין בעיה בבלוטת התריס?

1) להתייעץ עם רופא בלי לתת לו את הערכים המדוייקים של הבדיקה-לא סביר 2) בדיקת הורמון גדילה נעשית על ידי חומר מגרה את הפרשת ההורמון ולקיחת בדיקת דם לאחר נתינת החומר המגרה כל 30 דקות למשך שעתיים לפחות. לא סביר שעשו לו בדיקה זו. ולבדיקת דם בודדת אין כל משמעות 3) אם התינוק בסטרס , המצב גורם לרמחת הורמון גדילה לעלותאינני רואה משמעות להכרזה כזו על הורמון גדילה. 4) עליך לכתוב מדוע נבדק הורמון גדילה מה בדיוק הערכים ומה היחידות של הורמון הגדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים