גיל עצמות וצפי גובה לבת שלי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/01/2023 | 22:17 | מאת: דנה

שלום אני 1.57 בעלי 1.77 ילדה בת 7.7 חודשים גיל עצמות 8+ גובה - בערך 122 אני קיבלתי מחזור בגיל 11.5 בערך ביתי הגדולה קיבלה מחזור בגיל 12.4 בערך מה הצפי של הילדה, לדעתך, לגובה סופי (מוערך, כמובן), אם כבר עכשיו גיל העצמות שלה הוא 8+ (לפי בדיקת אנדוקרינולוג) אם אין לה בעיה כזו או אחרת - האם יתכן שתהיה נמוכה ממני? וגם - מה כדאי לבדוק בהתחשב שיש קידום בגיל עצמות (למרות שהבנתי שתקין - היא רק בת 7.7 וגיל העצמות שלה 8+). הקידום החל לפני כתשעה חודשים ונמשך בהתמדה. תודה רבה!

1) אני לא יודע מה זה 8+ זה + 2 חודשים או +10 חודשים. 2) ההבדל בין 7..7 ל 8 הוא הבדל מזערי והוא בתחום הנורמה 3) הגובה הסופי תלוי במהירות ההתבגרות. בגיל עצמות 8 אם קו הגדילה עקבי לפי אחוזון קבוע עד תחילת ההתבגרות ואין התבגרות מהירה ואין עליה בולטת של הומונים מיותרת הכיליה מגיעים ל- 79% מהגובה הסופי בממוצע את כל התנאים שאני מזכיר יודע מי שבודק ומכיר את הגדילה של הבת שלך. תחום השגיאה של החישוב הוא +\- 5 ס"מ. לסטיה המקסימלית של החישוב לכל כוון יש 3% סיכוי לחישוב הממוצע יש 50% סיכוי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים