תבחין ACTH לשיעור יתר - בדיקת תפקוד יותרת הכליה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/01/2023 | 21:29 | מאת: קלודין

שלום הבת שלי (בת שבע שנים ושבעה חודשים) קיבלה מרופא אדוקרינולוג הפניה לתבחין ACTH הכולל הידרוקסי 17 פרוגסטרון, קורטיזול ו - COMPOUND S. האם מה שקיבלה בודק את העניין של שיעור יתר? כמו כן - האם הבדיקה שקיבלה בודקת את הנושא של התבגרות או לא? אילו פרמטרים חסרים לבדיקת התבגרות? תןדה!

10/01/2023 | 22:31 | מאת: קלודין

ועוד נקודה בבקשה - הבת שלי לוקחת כל יום נוגד דלקת בשם קולכיצין. האם זה עשוי להשפיע על תוצאות ACTH? תודה רבה!

תבחין ACTH בודק אם יש פגם ביצור קורטיזול בבלוטת יותרת הכיליה. פגם כזה גורם להלית הורמונים בדם בעלי גוון זכרי הגורמים לשיעור יתר ולקידום גיל העצמות אלה אינם הורמונים של ההתבגרות. ההורמונים הקשורים להתבגרות הם LH ו-FSH המופרשים מיותרת המוח ןגורמים לשחלות להפריש את ההורמון הנשי אסטרוגן. לבדוק זאת מבצעים תבחין LHRH המשפיע על יותרת המוח להפריש LH ו-FSH ובודקים את גובה ההפרשה של ההורמונים. אין קשר בין הורמוני ההתבגרות לשיעור

אין קשר לקולכיצין

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים