RE: המשך לשאלה בגיל עצמות 11.6 לפי רנטגן

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/12/2022 | 07:13 | מאת: ו.

נניח וגיל עצמות באזור הזה או אפילו 12, כתבת שבגיל עצמות 11.5 מגיעים בממוצע ל 82 אחוז מהגובה הסופי. הבנתי את זה כך: אבל לא למי שמקבל הורמון גדילה, אלא למי שגדל טבעי, ברגע שמתערבים עם ההורמון גדילה זה יכול לזנק את הגדילה שלו נכון? כי הוא גדל בממוצע כבר יותר משנה כ 3 ס"מ כל 4 חודשים....לא יודעת אם זה ישתנה עכשיו. אבל אני מאוד מקווה שזה יישאר לפי האחוזים האלה כי זה בסדר גמור. אבל עם התערבות של הורמון גדילה (בגלל חוסר) אז 2 מטר זה עוד יותר מסוכן לאנשים עד כדי אנשים לא יכולים לעמוד או ללכת

18/12/2022 | 23:02 | מאת: ו.

כנראה שלא חישבתי נכון וחשבתי שזה יוצא עוד 14 ס"מ כי עשיתי חישוב לא מדובר ב 82 אחוז מהגדילה אז נשאר עוד 18 אחוז מהגובה שלו לגדול שזה יוצא 29 ס"מ!!!! אני לא מעוניינת שיהיה 2 מטר!!! זה בוודאות לא רצוי. איך קורה דבר כזה, ולמה לא היה רצוי להפסיק עם הדקפפטיל מבעוד מועד ולא למשוך את זה שנתיים וחצי.

תשאלי את הרופא שלך. אני לא יכול לענות במקומו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים