גיל עצמות לפי רנטגן 11.6

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/12/2022 | 23:46 | מאת: ו.

גיל כרונולוגי 12.4 מטופל בהורמון גדילה עקב חסר היה מטופל בדקפפטיל מגיל 9.5 עד 12 לאור התבגרות מוקדמת..והפסקנו לאור הגדילה שלו המרובה. הוא בערך גובה 1.66...כמה עוד יגדל? האם להפסיק הורמון גדילה כדי שלא יהיה מעל 1.80? גובה אב 1.78 אם 1.65. למרות שחסר עדיין אין סימני התבגרות!!!! עדיף שלא יקבל הורמון גדילה ולא יסבול מעודף גובה שגורם לבעיות בריאות אחרות ויקבל הורמון גדילה אחרי זה אם יצטרך...יש לנו ביקורת אצל אנדוקרינולוג בעוד שבועיים.

17/12/2022 | 11:27 | מאת: ו.

לדעת אם יש אפשרות כזו להפסיק או להוריד מינון של הורמון גדילה...

1) כנראה שאתם מבקשים בדיקה מדוייקת על גובה בערך 166- לא סביר. 2) את גיל העצמות צריך לקבוע האנדוקרינולוג לפי צילום כף יד. לא תמיד התשובה המודפסת היא נכונה בגיל עצמות 11.5 מגיעים בממוצע ל 82% מהגובה הסופי. טווח החישוב הוא +/- 4 ס"מ. 3) בחוסר הורמון גדילה מקבלים את הטיפול בהורמון גדילה מבחינה בריאותית. הורמון הגדילה בונה חלבון, בונה סוכרים בונה שריר, בונה עצם מפרק שומנים. בחסרי הורמון גדילה ללא טיפול ההתבגרות יכולה להיות מאוחרת. למנוע טיפול שיש בו צורך בריאותי אינו צעד נבון

18/12/2022 | 08:24 | מאת: ו.

אם ההתבגרות יכולה להיות מאוחרת. מבינה שחשוב לקבל הורמון גדילה.

לא הבנת נכון. זה אינו הפתרון להתבגרות מאוחרת על דקאפפטיל תשאלי את מי שנתן לכם אני לא יכול לנחש

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים