יתר פעילות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/12/2022 | 11:43 | מאת: יעל

שלום אני בת 26 , נ+0 הרגשתי דפיקות לב מהירות וזיעה עשיתי בדיקות דם לפני כחודשיים ב 18/09/22 ותצאות כדלקמן: T3=8.9 T4 FREE=34.3 TSH<0.015 ועוד בדיקות ב 19/10/22 תוצאות : T3=5.9 T4 FREE=20.1 TSH<0.015 ANTI THYRIOD PEROXID=38.0 בדיקה ב 26/10/22 ANTI TSH Rc ANTIBODY=0.1 בדיקה ב 04/12/22 TSH=2.70 מיפוי בלוטת התריס 11/12/22 תוצאות: בלוטת התריס מוגדלת והקליטה בה מוגברת באופן דיפוזי ללא אזורי יתר או תת קליטה סיכום: הממצאים מכוונים לגרייבס. לאור קשריות בבדיקת US קיימת אבחנה מבדלת של MNG עם קשריות הקולטות כאשר הבלוטה נוצר קשר עם האנדו, אמר שיש גרייבס וזה עובר בעוד חודשים - להמשיך עם כדור אחד של מטיבזול אפשר הסבר על התוצאות של המיפוי והסיכום ? היום 15/12/22 אין דפיקות דם מהירות ואין זיעה, רגועה האם זה הגיוני שיש גרייבס וזה יעבור בעוד 3 חודשים ? או שזה כרוני ? והאם אפשר לומר שיש גרייבס למרות שבדיקת ANTI TSH Rc ANTIBODY תקינה? אודה למענה

פני לאנדוקרינולוגיה של מבוגרים הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים