שיעור יתר בולט בילדה קטנה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/12/2022 | 09:31 | מאת: קרן ד.

פרופסור שלום ילדה בת 7.5 שנים שיעור משמעותי ובולט (שהתחיל לפני כשנה ועכשיו נהיה ממש בלוט) באזורים הבאים: 1. גבות 2. ידיים 3. רגליים השיעור שחור (הילדה עם שיער ראש די בהיר בעיקרון, אבל השיעור בגבות, ידיים רגליים הוא שחור). על מה זה עשוי להעיד מבחינת הצפי להתבגרות? איך אפשר לבדוק אם יש בעיה שמצריכה התייחסות? אני, האם, התבגרתי בגיל מוקדם יחסית (ווסת ראשונה בגיל 11.5 בערך) ואני מאוד בלחץ לגבי הילדה. היא נמוכה בין החברות. אודה להכוונתך המקצועית איך להתקדם מכאן יום טוב

1)שיעור באיזורים אלה אינו סימן של התבגרות ואין לו קשר למחזור התבגרות היא גדילת שדיים 2) בדרך כלל בשעור בידיים וברגליים לא מוצאים שינויים הורמונליים אין במה שתארת שום סימן שמנבא התבגרות או מחזור כדאי שאנדוקרינולוג ילדים יבדוק אותה. להגיע אליו עם צילום כף יד לגיל עצמות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים