טיפול לעצירת גיל עצמות בבת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/12/2022 | 05:40 | מאת: קארין

ק-'רוןתהיי מתוך עיון בשאלות הגולשים בפורום הבנתי כי ישנו טיפול לעצירת גיל עצמות. כשאלה עקרונית, אשמח לדעת האם טיפול כזה יעיל רק במקרה שבו זוהה ליקוי בפעילות בלוטת יותרת הכליה או שעשוי לההועיל גם לילדה נמוכה מאוד לפני התבגרות וללא חסר בהורמון גדילה. תודה מראש.

06/12/2022 | 12:55 | מאת: קארין

שכחתי לציין - הילדהכרגע עם קידום קל בגיל עצמות (כשמונה חודשים מעבר לגילה).

טיפול זה פחות שכיח בבנות. לא סביר שיהיה צורך בו בחוסר בהורמון גדילה ניתן במצבים שונים בהם גיל העצמות מואץ. אבל במצבים שיש סיבה להאצת גיל העצמות נותנים גם טיפול בגורם המאיץ את גיל העצמות. שאלה כללית ו"עקרונית" אף פעם אינה נותנת תשובה מלאה ונכוונת לילד בודד שאין עליו שום מידע המיוחד לו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים