בדיקת גיל עצמות לבן 13.9

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/12/2022 | 09:57 | מאת: כוכבית 120

שלום רב פרופסור , הבן שלי כיום בן 13.9 בגובה 1.52 , משקל 39.9 ( המדידות נכון לאתמול) עד גיל 11.5 בערך הוא היה הילד הכי גבוה בגן ובכיתה לכן מעולם לא דאגנו בהקשר לגובהו . בשנתיים האחרונות הוא הפך להיות הילד הכי נמוך בכיתה! כיום הוא לומד בכיתה ח כאמור בן 13.9 , המצב החל להדאיג אותנו מאוד ולפגוע בבטחון של הילד לכן החלטנו לפנות לברור בנושא. אני אמו : 1.67 אביו: 1.80 אני מצרפת לך תשובת בדיקת רנטגן עדכנית מאתמול , אשמח לדעתך בנושא . זכר- גיל עצמות מתאים ל-12 שנים ו-6 חודשים גיל כרונולוגי-13 שנים ו-9 חודשים. סטיית תקן לגיל 11.1 חודשים. נמצא בטווח 1.4 סטיות התקן מהממוצע לסיכום : בטווח הנורמה . כרגע פנינו לרופא ילדים בלבד(אחוזון 11) , האם יש צורך להמשך ברור מול אנדוקרינולוג לדעתך? בנוסף אני מבינה שההתפתחות המינית הוא נושא נוסף שיש לברר והוא בעל משמעות רבה , הדבר היחיד שאני יכולה לתרום לנושא הוא שהבחנתי שלבני אין כלל שערות בבית השחי ( ממש במו ביום שנולד) . אשמח לדעתך בנושא. אני מודה לך מאוד ! האמא המודאגת .

1) שעור אינו מעיד על התבגרות. התבגרות נקבעת לפי גודל האשכים-פני לבדיקת אנדוקרינולוג. 2) את גיל העצמות חייב לקרוא אנדוקרינולוג ילדים. כל האנדוקרינולוגים לילדים קוראים בעצמם את גיל העצמות מהצילום ואינם סומכים על התשובה המודפסת 3) ההבדלים בינו לבין חבריו בדרך כלל נובעים מדרגת ההתבגרות עליו להבדק על ידי אנדוקרינולוג ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים