זריקת גדוליניום בבדיקת mri

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/12/2022 | 15:14 | מאת: שירה

לביתי בת ה9 יש חסר חלקי של הורמון גדילה קיבלתי הפניה ל MRI עם זריקה האם הזריקה הכרחית? תודה רבה

05/12/2022 | 12:51 | מאת: שירה

כאשר רמת הורמון הגדילה בעקבות הגירוי היא בין 5 ל-7.5 מיקרוגרם/ליטר – קיים חסר חלקי של הורמון הגדילה. גם לבן הגדול שלי היה חסר ולא זכור לי שעשה MRI עם זריקה לכן חשוב לי לברר עם הזריקה חובה

מבצעים MRI בחוסר בהורמון גדילה , בין היתר, כדי לוודא שגידול במוח לא גרם לחוסר בהורמון גדילה. מתן גדוליניום עוזר לזהות שינויים במבנה התיעצי עם האנדוקרינולוג שלך תלוי ברמת החוסר בהורמון גדילה , תלוי ברמת הפגיעה בגדילה, תלוי אם יש חוסרים אחרים או סימנים אחרים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים