תת פעילות בבלוטת התריס לילד בן 12

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/12/2022 | 18:34 | מאת: איזבל

שלום רב, בני יהיה ב22/12/22 בן 12 עשינו בדיקות דם מקיפות כולל בלוטת התריס ביולי 2022 הסיבה היתה השמנה , ביולי 2022 הערכים של הבלוטה היו tsh - 21.383 וt4 - 12.6 המתנו 4 חודשים לתור לאנדו שאמרה שככל הנראה יש טעות מעבדה וביקשה בדיקות חוזרות שעשינו בנובמבר 2022 ותוצאתן tsh- 150,000 T4 - 3.3 Anti thyroid peroxid- abov1300 קיבלנו מיד אלטרוקסין 50 ב19/11/22 ב1/12 הופננו לבדיקות דם חוזרות לאחר 12 יום שנוטל את התרופה והתוצאות: tsh-169.953 t4- 9 Thyroglobulin ab - 13.475 אנחנו במעקב בשניידר מנובמבר וכמובן חוזרים השבוע ביום רביעי עם הבדיקות אך עד אז אני לחוצה מאוד כי עדיין למרות התרופה tsh ממשיך לגדול וגם הנוגדנים מה יכולה להיות הסיבה ?

1) המחלה היא מחלה אימונולוגית בה הגוף מייצר נוגדנים נגד הבלוטה ונקראת מחלת השימוטו. 2) אחרי שבועיים זה לא מספיק זמן כדי לבדוק. אינני בודק לפני שעברו 3 שבועות. המינון הנדרש כדי להחזיר את רמת ה TSH לנורמה, שונה בין אנשים שונים. אין מה להלחץ מהמצב, צריך למצוא את המינון המתאים. רמת הנוגדנים לא תמיד קשורה לרמת האיזון.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים