טיפול באנטיביוטיקה מניעתית והשפעה על הגדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/11/2022 | 18:40 | מאת: אבנר

שלום הבת שלי בת 7.5 אובחנה עם P-FAPA אנו לא מעוניינים לטפל בסטרואידים כתחליף, הוצע לנו לתת לה טיפול מונע של תרופה בשם קולכיצין. הצפי הוא שזה יהיה לתקופה של כארבע-חמש שנים. האם מתן קולכיצין באופן יום יומי עלול להשפיע על הגדילה באופן כשלהו? אציין שהטיפול המונע באמצעות קולכיצין אינו חובה ונתון לבחירתנו. אודה לתשובתך בהקדם

קולכיצין אינה אנטיביוטיקה אין לה השפעה על גדילה. רק במחלה בנקראת FMF קולכיצין יכולה לשפר גדילה

04/12/2022 | 22:29 | מאת: אבנר

יישר כוח! הבנתי מהרופא הראומטולוג שהתגובה בפי - פאפא לקולכיצין דומה לתגובה במחלת FMF (אם כי לא כל הילדים מגיבים באותה רמה). האם זה אומר שגם בפי-פאפא התרופה קולכיצין יכולה לשפר גדילה? שוב תודה!

לא ראיתי כל מידע על כך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים