סימנים של מחזור ראשון בת 11.3

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/11/2022 | 09:20 | מאת: אורה

ילדה בת 11.3.גובה 159.משקל 47. בבוקר ראיתי שיש לה כמה טיפות בצבע חום על התחתון.חייבת לציין שיש לה שיער ערווה לפחות3 שנים ושדיים לפחות שנתיים. שיער שלה שמנוני ויש גם כבר שנתיים חצ'קונים.בגלל זה היינו במעקב של אנדוקרינולוגית ילדים.(פחדתי שהיא תקבל חזור בגיל 9).אז עשינו כל הבדיקות שהיו תקינות לגיל שלה .לפני שנתיים וחצי עשינו לה צילום כף יד ויצא שהוא בדיוק מתאים לגיל שלה..השאלה שלי האם זה כבר וסת או שהיא רק לקראת.וגם רציתי לדעת אם זה אכן מחזור אז בכמה סנטימטרים היא יכולה לגדול עוד כי היא גם עכשיו יחסית גבוהה.היא מאוד דואגת מזה שהיא לא תגדל יותר.תודה דוקטור.

שעןר ופצעי בגרות הם השפעה של בלוטת יותרת הכיליה- אדרנל. אין לה קשר לנושא התבגרות היא צמיחת שדיים הקשורה ליצירת ההורמון הנשי אסטרוגן הנוצר בשחלות. מחזור הוא הופעת דימום. לא הופיע לה ממש דימום דימום. לא ידוע לי מקור הכתמים החומים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים