המשך הזרקת הורמונים לילד גם לאחר שהפסיק לגבוה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/11/2022 | 03:59 | מאת: מונה

שלום פרופ' צדיק, תודה מראש על המענה. לאחר שנים של טיפול בהורמון גדילה לבני בעקבות קומה נמוכה(לא מחסור) ולאחר שהאנדוקרינולוגית בחנה את צילום כף היד ואמרה שהילד הפסיק לגדול, הוסיפה ואמרה שאפשר להמשיך ולתת לו ההורמון לעוד שלושה ארבעה חודשים "רק כי יש לנו את ההורמון בבית זמין וזה לא יזיק". האם זה בסדר להמשיך את הזרקת ההורמנים לעוד שלושה או ארבעה חודשים כשעצמות כף היד נסגרו? זה באמת לא יזיק? ומה התועלת של זה אם הגובה כבר לא ישתנה. שוב תודה רבה.

1) הפסקת גדילה אינה נקבעת על ידי צילום כף היד 2) אין שום תועלת במתן הורמון גדילה למי שאין לו חוסר בהורמון גדילה והפסיק לגדול 3) שני הכללים בעולם לפיהם מפסיקים טיפול בהורמון גדילה הם: א) גיל עצמות 16 שנים בבן ו14 שנים בבת. ב) גדילה של פחות מ-1 ס"מ ב-6 חודשים. באופן עקרוני לא לוקחים טיפול שאין בו תועלת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים