רגישות בחזה אצל ילד בן 11

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/11/2022 | 21:52 | מאת: יוסי

בני בן 11 מציין כבר מס חודשים רגישות קלה כשממשש או לוחץ על איזור הפיטמה משמאל.הוא בעודף משקל מעט ויש הגדלה מסויימת של החזה בשני הצדדים אבל לא בצורה שגרמה לנו לפנות כי זה לא מציק לו ולא מפריע במיוחד -לא ברמה כמו אצל בת.האם הרגישות הזאת נורמלית? האם צריך לפנות לבירור?יש כבר שיער בבתי השחי וגם מעט על שק האשכים

1) פנו לרופא ילדים שיבדוק את החזה. אם מוצאים בבדיקה רקמה בלוטית יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים 2) הופעת השעור שאתם מתארים היא נורמלית לאחר גיל 9 שנים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים