שיעור יתר וחשד להתבגרות מוקדמת אצל ילדה בת 6.7

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/11/2022 | 14:39 | מאת: מאיה

שלום, הילדה שלי היום בת 6.7 גובה 119.2 , משקל 25 במדידות מהיום. מדידות מ1.6.22- גובה 118.2 ומשקל 23 בדיקות דם מקיפות הכוללים הורמוני התבגרות מינית, בלוטת תריס והכל יצאו תקינים. בדיקה פיזיקלית תקינה . שיעור בבית השחי שממש נראה לעין כאילו היא נערה. התחיל שנה שעברה. אין שיעור בפות. רק פלומה . צילום כף יד בגיל 6.3 תואם ל7.10 שנים. האם 1.54 והאב 1.76 קיבלתי מחזור בגיל 13 אחותי קיבלה מחזור בגיל 10 היום גובה 1.47 ועוד אחות שקיבלה מחזור בגיל 14 היום גובה 1.69. האנדוקילןנוגית אמרה שכרגע אין סימנים להתבגרות מינית אבל צילום כף יד אכן מראה שהיא מתקדמת בגיל. היא משמינה בקצב קצת מהיר. אני רוצה לשאול אם אפשר- 1) מה הסיכוי שהיא תקבל מחזור מוקדם? 2) הרופאה שלחה אותנו לבדיקת אדרנל- מה זה בודק? ומה הטיפול ? 3) האם הטיפול לעיכוב קבלת מחזור יתרום לגבוה הסופי? שאלה שמאוד חשובה לי.

1) שעור אינו התבגרות. התבגרות היא גדילת שדיים. אם יש קידום בגיל העצמות ושעור בודקים את בלוטת האדרנל (=יותרת הכיליה). אם יש הפרשת יתר של הורמונים מבלוטה זו הם גורמים לקידום גיל העצמות ועוד- יש לחכות לתשובות הבדיקה. אם אין בעיה לא מדברים על טיפול 2) כיוון שאין לה התבגרות כעת אין סיבה לדבר על מחזור ואם לא מוכיחים התבגרות, אין מה לעכב 3) השמנה יכולה להאיץ את קידום גיל העצמות ולפגוע בגדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים