אודה להבהרה - מה ההבדל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/11/2022 | 10:22 | מאת: הדר

שלום אני מעוניינת בבקשה לשמוע מה ההבדל בין טיפול לעצירת התבגרות לבין טיפול לעצירת גיל עצמות בילדה. האם אחד מהטיפולים האלה גם מאט את הגדילה במקביל? איזו חריגה בגיל העצמות צריכה להיות כדי לקבל טיפול לעצירת גיל עצמות? תודה רבה!

1) עצירת התבגרות היא מתן טיפול בזריקות המדכאות את הפרשת הורמוני מין. בהתבגרות הגדילה מהירה מעל הרגיל האטת ההתבגרות גורמת להאטת הגדילה לקצב שהוא לפני התבגרות 2) גיל העצמות מתקדם עקב ההורמון הנשי אסטרוגן (גם בבנים וגם בבנות). הטיפול לעיכוב גיל העצמות גורם להפחתת יצור האסטרוגן . בבנים חלק מהטסטוסטרון (ההורמון הגברי) הופך לאסטרוגן המקדם את גיל העצמות. נותנים תרופה המעכבת את הפיכת הטסטוסטרון לאסטרוגן. בכל גיל יש נורמה אחרת של טווח גיל העצמות. אם גיל העצמות הוא מתקדם מהר מהמצופה ויש חשש לפגיעה בגובה הסופי , שוקלים לתת טיפול זה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים