התבגרות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/11/2022 | 20:05 | מאת: גיל

ביתי בת 10.2 לפני כחודש קיבלה מחזור. גיל עצמות 12.3, גובה 145 ס״מ. להבנתי צפויה להגיע לגובה של לא יותר מ 153 ס״מ. האם כדאי לקבל טיפול לעצירת המחזור לצורך המשך הצמיחה לגובה? האם ניתן לעשות משהו נוסף לצורך המשך הצמיחה לגובה?

תשובה בגוף השאלות שלך: ביתי בת 10.2 לפני כחודש קיבלה מחזור. 1) גיל עצמות 12.3, תשובה: אין גיל עצמות 12.3 בספר לפיו קובעים את גיל העצמות יש גיל עצמות 12 ואחריו גיל עצמות 13- לכן יתכן שתשובת גיל העצמות שקבלתם שגויה. את הצילום צריך לראות אנדוקרינולוג ילדים ולפי בדיקת הצילום הוא יקבע את גיל העצמות 2) גובה 145 ס״מ. להבנתי צפויה להגיע לגובה של לא יותר מ 153 ס״מ תשובה: לאחר מחזור בדרך כלל גובהים 4-6 ס"מ. אינני יודע לפי מה קבעת את הבנתך 3) האם כדאי לקבל טיפול לעצירת המחזור לצורך המשך הצמיחה לגובה? תשובה: עצירת המחזור אינה טיפול יעיל כדי להוסיף לגובה הסופי 4) האם ניתן לעשות משהו נוסף לצורך המשך הצמיחה לגובה? תשובה: זה מצב מאוחר מידי לטיפול. יתכן ועיכוב גיל העצמות אולי יעזור במשהו. עליך לפנות לאנדוקרינולוג ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים