הפסקת גביהה מוקדמת וגיל עצמות גבוה (גיל כרונולוגי 17)

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/11/2022 | 13:36 | מאת: איש

היי, אני כיום בן 17.4 ובגובה 172-3 ס״מ. בבדיקת גיל עצמות נמצא שגיל העצמות הוא 19. בעבר טופלתי בראוקאטן (אקנה) בסביבות גיל 14 לכמה חודשים. שמתי לב שמאז שלקחתי את התרופה קיבלתי ברקס חזק בצמיחה. ומייד הרגשתי גם ירידה בחשק המיני (שאולי ניתן לקשר להורומונים) שלא חזר לקדמותו עד היום קראתי קצת בפורומים אמריקאים ומסתבר שאני לא לבד, ישנם עדויות דומות לשלי. נכתב גם במקומות מסויימים שישנם הוכחות לסגירה מוקדמת של האפיפיזה אך מדובר בדבר נדיר לטענת החוקרים. המשפחה שלי גבוהה, תמיד הייתי במהלך ילדותי באזור אחוזון 85 (אולי טיפה פחות), מעט גבוה ביחס לחברי, לא באופן קיצוני ובמבט לאחור גם בקצב שנראה נורמלי. תוצאות בדיקות דם שכללו בדיקות של פעילות בלוטת התריס, צליאק וטסטוסטרון יצאו תקינות ובתוך הנורמה של קופ"ח. השאלה שלי היא כזאת: האם יכול להיות שהראוקאטן אכן גרם לקידום גיל העצמות שלי? קיבלתי הפניה מרופא ילדים לאנדוקרינולוג ילדים, האם יש טעם ללכת אליו בהתחשב בבדיקות דם שעשיתי ובגיל העצמות המאוחר? קראתי פה בפורום שפענוח שמבוצע על ידי המכון לא תמיד אמין, אבל התחשב בכך שאני ב"הולד" כבר 3 שנים בצמיחה הופך את הפענוח להגיוני, לפחות עבור אדם כמוני שלא מבין ברפואה. תודה!

בגיל עצמות 19 אין יותר גדילה לגובה. אינני יודע מה גרם לקידום גיל העצמות. תיתכן התבגרות שהייתה מהירה. תיתכן הפרשת הורמונים מיותרת הכיליה.

17/11/2022 | 01:46 | מאת: איש

תודה על תשובתך, האם אנדוקרינולוג ילדים יכול לראות בצילום גיל עצמות סימנים לסגירה מוקדמת של לוחות הגדילה? (מסיבה כלשהי)

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים