האם המצב של הבן שלי תקין?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/11/2022 | 00:11 | מאת: טלי

שלום הבן שלי בן 14.7 שנים. בגיל 13 לאחר בדיקה שנעשתה בבית ספר המליצו לגשת לאנדוקרינולוג עקב גובה יחסית נמוך ומשקל נמוך. בצילום גיל העצמות היה 12.7. מאז הוא גבה באופן משמעותי וכיום הוא 1.67 סמ. הוא רזה מאוד למרות שאוכל באופן תקין. העניין שמעסיק אותי זה שיש לו מבנה גוף צר מאוד. אני לא יודעת איך להסביר את זה. אנסה...נראה שצורת הגוף שלו השתנתה והוא התרחב קצת בכתפיים אבל מבנה הגוף שלו צר מאוד. נראה שהוא גבה בעיקר לגובה אבל לרוחב נראה די כילד. יש לו שפם. אך אין לו זיפים כלל וגם לא שיער בבתי השחי ובחזה. האם מבנה הגוף תקין? האם הוא עוד יתפתח במבנה הגוף? האם הוא עוד יצמח לגובה? תודה

על כך יכול לענות לך רופא שבודק אותו. לעיתים כאשר המשקל נוך המבנה נראה צר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים