תוצאות TSH בסקר ילודים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/11/2022 | 16:52 | מאת: רשף

שלום רב. בני נולד לפני כשבוע (ב-6/11). הוא ביצע בדיקת סקר ילודים בתאריך 8/11 ולאחר שחרורו התקשרו אלינו בבקשה לבצע בדיקת דם חוזרת לאחר תוצאות TSH גבוהות מהנורמה. התוצאות שלו: TSH 23.8 mIU/L TT4 15.4 ug/dl (ug%) במכתב הם רשמו שהערך המקסימלי הוא 20 mIU/L אך בשיחה איתם, הם אמרו שצריך לבדוק את זה אבל ישנם מקרים רבים שהתוצאה חוזרת לנורמה ושאצל רוב האנשים עם תת תריסיות, יש ערכים גבוהים הרבה יותר בסקר ילודים ממה שבני קיבל. האם זה נכון? כמובן שאבצע את הבדיקה החוזרת. אך ברצוני לברר מה אומר הערך הזה? האם הוא גבוה מאוד או שהוא אמור להשתפר? בתודה מראש, רשף

אני פשוט לא מבין אותך. הם המומחים בארץ. הם הבודקים כל תינוק שנולד. מה ההיגיון להטיל ספק בדבריהם? מה שאמרו לך הוא מדוייק. הערך מעט גבוה

סיכוי גדול שהוא ירד בהמשך

13/11/2022 | 23:33 | מאת: רשף

תודה על התשובה. אינני מטיל ספק בתשובתם, לא מבין איך הבנת זאת מדברי... אני רק רוצה להבין האם ישנו סיכוי גדול שהערך ירד ומה אומר ערך כזה. כי קראתי שהערך עולה אחרי הלידה ויורד לאחר מכן, זה הכל. נ.ב: ממליץ פעם הבאה להסתכל על שאלות כאלו ממבט ההורה, שעתה קיבל את ההודעה הזו ולא מחפש עם. מי להתווכח אלא רק להבין מה זה אומר. ואז אולי, התשובה שלך תהיה פחות קשה ויותר מבינה... תודה

יש ירידה בהמשך בדרך כלל. אין 100% ברפואה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים