פענוח תוצאות US בלוטת תריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/11/2022 | 10:53 | מאת: לי

היי , אני בת 28, ביצעתי אולטראסאונד בלוטת תריס למעקב אחר ציסטה זעירה , הציסטה לא השתנתה מבדיקה קודמת, אך נוספו ממצאים נוספים שמדאיגים אותי. בבדיקה קודמת שבוצעה לפני 10 חוד׳ מרקם הבלוטה היה הומוגני והפעם בבדיקה זו היה בלתי אחיד, מה המשמעות של זה? נוסף על כך נמצא קשר לימפה מוגדל בb1 שמאל בגודל 2.5*0.8 במבנה שמור, מה משמעות ממצא זה? מצרפת כאן את תשובות האולטראסאונד - א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/ התריס סיבת ההפניה: מעקב ציסטה בבלוטת המגן בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך: 11/01/2022 ממצאים: US בלוטת המגן ============= הבדיקה בוצעה בתנוחת ישיבה, כי הנבדקת עם סחרחורות בשכיבה. מידות הבלוטה: בגדר התקין . האונה הימנית : העובי 17 מ"מ, הרוחב 14 מ"מ האונה השמאלית:העובי 16 מ"מ, הרוחב 13 מ"מ האיסת'מוס : העובי 2,1 מ"מ מירקם הבלוטה: בלתי אחיד, ללא ממצא מוגדר ,פרט למוקד ציסטי זעיר באונה ימנית בגודל כ- 2 מ"מ היכול להתאים לציסטה קולואידית זעירה )1 TIRADS(.זרימת הדם דיפוזית תקינה משני צדדים. בלוטות רוק בגודל ומבנה תקין, ללא עדות לממצאים ציסטיים או סולידיים. נוכחות קשרי לימפה: בתחנה 1B משמאל קשר לימפה מוגדל עד כ 2.5*0.8 ס"מ. מראה סונוגרפי שמור. בהשוואה לבדיקה מ - 11.1.22 הודגם קשר לימפה מוגדל בתחנה 1B. פרט לכך, ללא שינוי מהותי. תודה רבה

הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים