נער שעיר מאוד באופן חריג

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/11/2022 | 16:14 | מאת: מונה

שלום, בני בן 16 וחצי, מקבל הורמון גדילה מזה חמש שנים, בשנה האחרונה הופיע שיעור חריג מאוד מאוד לכל לאורך רגליו וישבנו. האם זה בעקבות ההורמון? האם יש מצב שהשיעור יתדלל לאחר סיום הטיפול בהורמון? ועוד שאלה ברשותך, מדוע המענה לפורום המבורך הזה מופיע רק לאחר כשלושה חודשים? תודה רבה ובברכה.

08/11/2022 | 20:10 | מאת: אמא מודאגת

אני רואה שהוא עונה כל כמה ימים. מניחה שעוד יומיים שלושה נקבל גם מענה.

1) הורמון גדילה אינו משפיע על צמיחת שער. א) צמיחת שער תקינה מופיעה בעת תהליך ההתבגרות מהורמונים הקשורים להתבגרות ב) אם יש צמיחת שעור מוגברת יש לבדוק האם יש הפרשה מוגברת של הורמונים מבלוטת יותרת הכיליה

14/12/2022 | 01:55 | מאת: מונה

אפשר בבקשה לקבל את השם הרפואי לבדיקה זו? תודה רבה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים