האם תוצאות ה GH תקינות?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/11/2022 | 15:07 | מאת: אמא מודאגת

הי, ביצענו טסט קלונידין עקב הערכת גובה לא תואמת את הפוטנציאל הגנטי. עקומות הגדילה תקינות אבל אחוזון נמוך. נשלחנו לבדיקות. אני חוששת שהתוצאות של ההורמון גדילה לא תקינות. אודה להתייחסותך. GH 0 - 6.01 ug/l GH 30 - 2.02 ug/l GH 60 - 0.7 ug/l GH 90 - 1.98 ug/l GH 120 - 1.17 ug/l

08/11/2022 | 20:12 | מאת: אמא מודאגת

אני מבינה שהתוצאות לא תקינות. מה אתה היית מייעץ לעשות בשלב הבא? מתי ניתן לקבל החלטה האם נותנים תוספת של הורמון גדילה או לא.

תשובה תקינה של הורמון גדילה היא אם בטסט לפחות באחד הזמנים ערך הורמון הגדילה הוא מעל 7.5 נגר\מל. כאשר טסט אינו תקין מבצעים טסט נוסף. רק אם בשני הטסטים תגובת הורמון גדילה נמוכה האבחנה היא חוסר בהורמון גדילה

כבר עניתי

כל השיאים הם נמוכים יותר מ 7.5 נגר\מל-לא תקין

09/11/2022 | 23:27 | מאת: אמא מוגאגת

תודה על תגובתך. הכי ברורה שקיבלתי עד כה. מדברים איתי על טסט נוסף שהוא לא קלונידין, ואני לא מבינה את הרציונאל של הפרוטוקול הרפואי. האם כל רופא אנדוקרינולוג, יכול לבחור ״איך ממשיכים״ אחרי תוצאות בדיקה לא תקינות או הן יש פרוטוקול מוסדר שברור מה ומתי צריך לבצע את הבירוק הבא? בני כרגע במעקב של שני אנדוקרינולוגים ואני עדיין לא מרגישה במקום בטוח.

כלל בינלאומי הוא שאם טסט אחד נמוך, יש לבצע טסט נוסף-אחר אם שני הטסטים נמוכים האבחנה היא חוסר בהורמון גדילה הדורש טיפול

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים