ACTH לילד בגלל קצב גדילה מהיר מאוד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/11/2022 | 02:13 | מאת: ענבל

תודה רבה על התשובה בנוגע לילדה! לגבי הבן- גיל עצמות תואם גיל כרגע בדיקות דם שלקח האנדוקרינולוג בגלל קצב הגדילה היו תקינות ( 17 הידרוקסי, LH ו - ANDROSTENEDIONE) אני לא רגועה ומעדיפה לבצע טסט ACTH כדי להיות בטוחה שהכל בסדר האנדוקרינולוג לא מעוניין להפנות כרגע למרות שהילד ממשיך לגבוה בקצב מוגבר. הוא רופא עמוס מאוד ויש לי הרושם שיש הגבלה על מספר ההפניות שהוא יכול להוציא או משהו בסגנון. אני יכולה לעשות את זה על חשבוני ללא מימון קופ"ח השאלה - האם זה אפשרי לעשות בדיקת ACTH מקיפה באופן פרטי? אם כן - איך? אודה להכוונתך

1) הוא רופא עמוס מאוד ויש לי הרושם שיש הגבלה על מספר ההפניות שהוא יכול להוציא או משהו בסגנון. תשובה-אין הגבלה כזו לרופא. ההחלטה של רופא היא לפי הצורך, הנחיצות של הבדיקה 2) כדי לבצע בדיקה כלשהיא, כולל טסט יש צורך בהפניה של רופא. בהפניה הוא כותב מדוע הוא מבקש לבצע את הבדיקה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים